Juhlavuosi huipentui 28. maaliskuuta 2015 Barona Areenalla järjestettyyn 100-vuotisjuhlaan, Cuba Night:iin.

100-vuotishistoriateos on edelleen työn alla, mutta tulossa. Teos toimitetaan tilaajille välittömästi sen painosta ulos saamisen jälkeen.

100-vuotis­historia­teos

Kilta on perustettu 1915 ja 100-vuotista historiaa juhlitaan lukuvuonna 2014–2015. Pitkään historiaan mahtuu monenmoista, ja läpi historian merkittävässä roolissa onkin ollut yhteistyö alojemme yritysten kanssa. Killan pitkä taival kasataan nyt yksien kansien väliin, Koneinsinöörikillan 100-vuotishistoriateokseksi!

Kirjasta tulee monisatasivuinen, iloluontoinen ja vivahteikas kovakantinen teos Helsingin ja Otaniemen kone- ja energiateekkarien saavutuksista ja tempauksista teollistuvassa Suomessa.

Tiedote Koneinsinöörikillan 100-vuotis historiateoksen tilanteesta.

Koneinsinöörikillan historiateosta on työstetty pitkään, jo vuodesta 2013 lähtien. Kilta allekirjoitti tuolloin sopimuksen teoksen kirjoittamisesta Teekkarimuseon johtajan Tiina Metson kanssa. Teosta on kasattu ja kirjoitettu yhteistyössä hänen kanssaan hartaasti. Tavoitteena oli saada teos painettua hyvissä ajoin ennen 100-vuotisjuhlaa. Valitettavasti vaadittavan aineiston löytäminen, sekä teoksen kirjoittaminen ovat olleet suunniteltua vaativampia urakoita. Näiden seikkojen vuoksi historiateos on edelleen myöhässä.

Teoksen sisältö on edennyt, mutta odottaa yhä muutamia puuttuvia tekstejä sekä valokuvia. Kilta tekee kovasti töitä teoksen saattamiseksi valmiiksi ja sen toimittamiseksi kaikille tilaajille. Teos toimitetaan tilaajille välittömästi sen painosta ulos saamisen jälkeen. Kilta pahoittelee merkittävää viivästymistä ja toivoo kärsivällisyyttä, jotta teos saadaan viimeisteltyä kunnolla. Kaikki yhteydenotot kirjan tilaamiseen liittyen voi edelleen ohjata Jaakko Rauhalalle. Kaikki aineistoon ja kirjoitustyöhön liittyvät kysymykset voi lähettää suoraan Tiina Metsolle (tiina.metso [at] ayy.fi).

Historiatyöryhmän puolesta,
Jaakko Rauhala
Historiatyöryhmän vetäjä
Koneinsinöörikillan puheenjohtaja 2013
jaakko.rauhala@aalto.fiNyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia käsiisi pala historiaa ja tilata itsellesi Koneinsinöörikillan historiateos!
Mikäli lisäksi haluat ikuistaa itsesi historiankirjoihin, voit hankkia teoksen kannatushintaan.

Teos on nyt tilattavissa kotiin postitettuna. Saat kirjahyllyysi laadukasta täytettä täyttämällä tilauslomakkeen tämän linkin takaa.

Kirja ei synny ilman merkittävää apua ja tukea! Niin yrityksillä kuin yksityishenkilöillä on mahdollisuus osallistua kirjan syntymiseen joko tarjoamalla materiaalia, kuten valokuvia ja tarinoita, tai osoittamalla tukeaan seuraavilla tavoilla.

Ainakin seuraavanlaisia asioita saa rahalla (hevosella pääsee paikalle):

  • Yrityksen tai yksityishenkilön nimi painettuna takasivun Kiitämme-osioon
  • Yksinoikeus näkyvyyteen historiateoksessa ja julkaisutilaisuudessa
  • Editoriaali yrityksenne ja killan yhteisestä historiasta
  • Näkyvyys KIK-100-kotisivuilla ja teoksen julkaisutilaisuudessa
  • numeroitu teoksen erikoispainos
  • ... tai jotain muuta!

Haluatko varmistaa kirjan korkean laadun, oletko killan läheinen ystävä vai kenties muuten vain erinomainen persoona? Nyt sinulla on mahdollisuus ikuistaa itsesi historian kirjoihin!

Lisätietoja projektistamme antaa Jaakko Rauhala.
Puh. 050 322 6552, email: jaakko.rauhala@aalto.fi

« Etusivulle